Wednesday, August 24, 2011

.: Cerita Kak Maryam

Kisah Maryam, baru jadi kakak...
sejak jadi kakak ni, garang dia makin menjadi-jadi. Maryam suka marah Wafiy.
Ayat marah yang biasa digunakan:
"Eh, ape pulak! Amboi!"

Ayat tak bagi orang buat, tapi dia sendiri boleh buat pulak...
"Taaak payah! MEh, meh..."

Ayat tak puas hati kat Wafiy, atau mama, atau babah...
"Bad wafiy! Bad mama! Bad babah! Dah! Dah...haaa siap!"

Tapi, ada kalanya, bila datang angin sopan santun lemah lembut, huiii..lembut gigi dari lidahnye..hihi..haluuus merdu je suara....
Di meja makan...
"mama, makan la mama....makan la babah...."

Bila diajak jalan oleh babah..
"Mama, salam..kiss..kiss..(sambil kiss mama), mama duduk humah...bai..." (amboi...seronok tinggal mama ye)..sambil lari ke babah, dan melemparkan flying kiss...

Seronok layan maryam bercerita..lagi-lagi sekarang ni dia suka layan CD Power Rangers la pulaaaak... asyik-asyik "Nak hengok sheedi (CD) ...pawe henges..." hehehe... maryam juga suka tengok CD Doya... Doya tak tau??  Dora le....

No comments:

Post a Comment