Thursday, July 21, 2011

.: Esok dah 22 Julai...

Ye, esok la tarikh seperti yg tertera pada ruangan EDD buku merah rekod ibu mengandung saya. Namun, saya masih rilex ni.

Teringat dulu masa expecting wafiy lahir, hari-harti duk belek baju-baju yg bakal wafiy pakai...hari-hari duk tenung katil baby yg belum bertuan...  hari-hari duk buka lipat semula kain-kain lampin, puas cium, cium..cium dan cium.heh heh heh... sgt tertunggu-tunggu dan teruja. Dah tak dak apa nak dibelek, janggut babah dah habis belek dah, tu yg duk belek barang-barang baby tuuu..

Bila menunggu maryam lahir pulak, hari-hari tok umi ajak gi jalan, sampai lenguh kaki ni. tak dak la duk terbelek-belek baju baby macam menunggu wafiy dulu. Duk belek si wafiy la.. kebetulan pula wafiy tengah manja yg amat... huh..mmg masa tu kena bg sepenuh perhatian pada wafiy laa... nak berangan tentang baby dalam perut pun tak sempat. Tapi, masih curi2 masa baca Quran, mcm masa ngandungkan wafiy juga.

Sekarang, menunggu yg ketiga ni lain lagi. Saya amik cuti awal 2 minggu sebelum due, sempena dapat cuti 90 hari yg sgt lumayan. Jadi, sempat la ada masa memanjakan diri bercakap2 dgn baby dalam perut..heh heh heh...  Kali ni pun tak terbelek-belek baju baby dah...in fact, barang-barang baby masih duk berbungkus lagi, lagipun, tak byk pun pertambahan barang baru. Tgh tunggu, apa la agaknya jantina baby kali ni. Kalau perempuan, bukak saja bungkusan baju lama maryam tuu..hihihi..kalu lelaki... nampaknya kena beli banyak la baju baru, baju wafiy dah kena bagi orang dah.

Walaupun esok dah saya punya due, saya masih belum rasa apa-apa ni. Umy saya pun belum mai lagi. Saya tanya umy saya, katanya nak dtg 26 hb. Hoh...adakah itu ramalan tok umi?? Umy saya buat ayat yg saya rasa mcm nak tergelak walaupun tak lucu, katanya, saya ni selalu beranak lambat...hahaha...

Memang itu pun sejarahnya. Wafiy tiba lewat 7 hari dari tarikh due. Maryam pula 4 hari selepas tarikh due, tu pun kena paksa (induce). Yang baby ni, agaknya mcm mana ye??

1 comment:

  1. gano kabar oghe tanjung malin ? beranok doh ko ? take care la deh !

    ReplyDelete