Tuesday, March 8, 2011

.: What u give ...u get back...

Saya bercadang nak buat kontes juge la. Tapi saya tak ada idea la. Daripada respon yg saya terima menerusi entry saya sebelum ini yg berjudul "Popular Blog", maka faham le saya, bahawa memang ada org yg suka-suka nak buat kontes ni. Seronok agaknya dia terima feedback para blogger, dan seronok juga agaknya dia rasa bila nak bagi hadiah tu.

Hmm..hadiah ek? hadiah apa kalu saya nak bagi? Saya ni kalu bab beli hadiah memang saya suka, lebih-lebih lagi bila ia melibatkan bajet dari poket org lain :p. Hehehe... tapi takpe, disebabkan blog ni saya yg punya, saya bercadang nak peruntukkan satu amaun untuk sediakan hadiah untuk kontest yg bakal saya buat nanti.

Apa kontesnya?
Kontes berbentuk gambar? Jenuh saya nak mengadili gambar nanti...(mcm ramai pulak yg akan masuk kontes saya nanti). Tapi, saya akan sediakan hadiah yg sgt lumayan. Mana la tahu Fasha Sandha, Nora Danish, dan Lyana Jasmay akan masuk juga kontes saya ni. Ye la, bagus juga masuk kontes dari asyik ke bali je ye. Kalau Dato'Siti nak masuk juga, apa boleh saya buat kan. Asalkan Dato' K merestui..hihihi...

Sesungguhnya, byk yg saya tak tahu dlm penganjuran kontes ni. Sebab utamanya ialah, saya tak pernah masuk kontes pun!! Huhu...betapa malasnya saya menyambut pelawaan blogger2 di alam maya ini. Suami saya pernah la masuk kontes. Oh..yg si maryam menang nombor 1 tu. Kontes menangis ..hihihi... menangis yg cute (saya tambah sendiri). dapat RM50..wow.. baik hati bebenor tuan blogger tu bagi Rm50 + buku Bacalah Aulad...

Saya percaya, dari apa yg beliau telah hadiahkan itu, beliau telah mendapat sesuatu yg lebih berharga dari itu. Apa kah itu? Mungkin hanya belliau dan keluarga beliau je yg rasa kepuasan di sebalik penganjuran kontes dan pemberian hadiah tersebut?

Saya sedang berusaha mencari idea untuk buat kontes... kontes bergambar le... (pastu yg menang nanti gambar saya sendiri..har har haruuuu...)

1 comment:

  1. haaaa cpt2 cari idea yer.. of coz nk jadi org pertama yg join nnt dan insyallah contest tu akan tersebar mcm virus ekeke..

    untung la klu dato ct join contest ni yer.. :p

    ReplyDelete