Friday, March 25, 2011

.: Dah Jumaat..

mmg sekejap. Rasa baru jah gi jln2 KL last weekend.
Malam ni, babah nak bawa kita semua ke Utara...ke Kedah..ntah..spesifiknya tak tau mana. Tau babah nak bawa gi jalan, sambil menyaksikan adik babah, Paksu Yi dapat sayap. yeyey..paksuYi yg bukan saja baru dapat bini, malah dapat sayap juga utk menerbangkan helikopter TUDM dan sebagainya.

Jadi, hari ni, Jumaat. Sepatutnya saya tak ada kelas, tp saya masuk ganti kawan saya yg bersalin dah..selamat dah dia... takut pula saya rasa.

Tengahari ni saya ada meeting lembaga penasihat politeknik. He he he. Saya pun tak tahu apa nak di meetingkan. Tapi sejak saya kerja sini, saya telah membuat kerja orang-orang penting je saya rasa. Ha, lg satu, saya skrg ni pegang unit perhubungan awam..PRO ye, bukan GRO... ngehehe... jadi, tau tak apa saya kena buat. Saya kena cari penceramah dari industri untuk masuk kelas..bagi lecture. Bukan untuk subjek saya je, tp subjek2 lain juga yg dirasakan perlu. Betapa menyibuknya saya rasa tugas saya ini.

Saya juga rasa sgt busybody hal org lain bilamana saya skrg tgh sibuk-sibuk utk kumpul borang pendaftaran BEM untuk satu Jabatan saya. Kalau nak diikutkan, siapa nak register BEM, register la..saya tolong sibuk buat apa? Tapi begitu lah kenyataannya, saya kena jadi penyibuk hal org lain. memang gitu la kat sini, org suka sibuk-sibuk. (hu hu hu)

Bukan setakat hal kerja, kat pantry saya tu, atas meja tu tak pernah kosong. Ada je yg letak makanan free untuk dihabiskan. Semalam ada org letak pulut durian. Letak lauk la..letak nasik la..mmg rajin lah! Lagi, kat belakang meja saya, ada satu meja kosong. kat situ dah jadi meja jualan. Mesti ada la saper2 letak kain batik, kain sutera, kain tudung, perhiasan, losyen-losyen...beg2... rajin diorg ni kan?

Saya juga kena cek FRP rakan mentor-mentee saya. Tapi saya tgk FRP dia ok je. Senang saya cek. FRP saya? hehehe...yg wajib2 semua ada.

tapi, saya suka la KJ saya. Sempoi je... asal saya minta tandatgn je, bagi... saya dpt bayangkan, dia seorg bapa yg supportive.. (boleh giu?)

oh ya..cerita ptg khamis semalam. Saya nampak ada satu mamat foreigner berkulit hitam..dari Africa kut? Dia dtg nak bg kursus ORCAD rasanya. Saya masuk kelas macam biasa. Mcm biasa tu maksudnya, saya ngajar dalam dwibahasa la. Tiba-tiba mamat foreigner tu lalu..heh heh heh...dan dan tu jugak saya switch cakap omputeh berabuk! Student saya semua terkebil-kebil dgr saya cakap omputeh slang ibunda saya (he heh heh). Dah lepas beberapa minit tu..saya rs mcm mamat foreigner tu dah jauh dah, saya tanya student saya..kamu paham ke saya ajar apa td? Students saya yg bijak tu jawab "Paham puan..lagi paham kalu puan ajar dalam BI, puan!".

hmm... sampai saat saya menulis ni saya masih lagi tertanya-tanya, budak tu cakap betul ke sindir saya?

No comments:

Post a Comment