Tuesday, December 14, 2010

.: Berita Perpindahan

Alhamdulillah..sekian lama dinantikan, akhirnya tiba juga detiknya saya menulis..ye..kali ini for real..saya dapat pindah ke semenanjung.
Tak kisah la mana pun, yg penting dh sampai semenanjung, saya rs syukur sgt.
Perpindahan sepatutnya berkuatkuasa 16 Disember 2010. Saya tahu petang semalam, 13 Disember 2010. Itu memang tidak masuk akal. Nak kemas kain baju je dah 3 hari 3 malam ..hehehe..belum lagi set 'vantage' dan 'royal albok' saya yg satu almari tu..hehehhe...

Saya bercadang utk jual saja peti ais dan mesin basuh..sebab saya rs saya tak sanggup menunggu 'mereka' berlayar. Saya akan segera membeli peti ais baru dan mesin basuh baru setibanya saya di Tg Malim nanti. Ye, saya dapat poli tg malim. Belum sampai poli tg malim, dah ada yg kata macam2 negatif pasal poli tu. Apapun, itu langsung tidak mematahkan semangat saya utk pindah dari Politeknik kota Kinabalu yg telah byk memberi ilmu dan pengalaman yg tak ternilai utk saya.

Di sebalik rs gembira dgn berita pindah ini, saya memang dah agak saya akan sayu sedikit sebanyak untuk meninggalkan kawan2 saya... walaupun kenal baru di sini, tp rsnya seperti dah kenal dari alam rahim.. komfem mereka ini tak akan ada gantinya di tempat baru nanti.

Huuu..sediahnya nak tinggalkan PKK.. sbb PKK ada kwn2 susah senang...

Saya perlu membuat sedikit perancangan sempena perpindahan saya ni. Hmmm..... mana pula kotak2 yg saya spare sejak setahun yg lalu??????

4 comments:

  1. dapat pindah ke darling? ayoyo... so sad la.. watever it is, i hope u happy at new place.. dun forget us d sabah..

    ReplyDelete
  2. tahniah!.....kotak? xpayah susah2...mai ambik kat umah kami...hihihi...
    ps:
    tune ja otak jadi "orang baru"...settle. x payah dok ambik port sangat negative story ni.

    ReplyDelete
  3. owh..tanjung malim dekat jah nge kl..2 jam jah farah..nnt mai KL tu dipersilakan la tdo umah ai sining....maghi la tuh!

    ReplyDelete
  4. Salam...sy follower blog puan..kbetulan cari info psl poli kk sbb suami sy dpt mngajar poli kk & kbetulan sama jbtn dgn pn tp pn dh pun pindh poli sini..alangkah bestnya jika suami sy berada di poli behrang..taklah kami idup berasingan..hampir setahun dia di poli kk dan kami bercadang suami sy bhenti kerja dari poli sbb urusan pertukaran sy dengar amatlah rumit.:(

    ReplyDelete