Friday, October 22, 2010

.: Pull-up pants!!!

Sejak akhir-akhir ini, Maryam dengan sangat gigihnya menunjukkan sifat berdikari yang agak tinggi. Segalanya sebolehnya dilakukan sendiri, tak kira lah tonggang terbalik pun. bak kata omputeh, practice makes perfect.

Sekarang, Maryam dah pandai pakai seluar tidur sendiri. Sejak bila dia mula belajar?? Hmm..tak ingat laa... tapi yg time maryam belajar2 dulu ada yg termasuk dua-dua belah kaki dalam satu lubang, jadi skirt pulak.. ada yg terbalik..seluar gi pakai kat kepala... mama ke yg ajar? Tak pun...maryam tengok abang Wafiy kut?? tak pun teacher kat school ajar??

Sekarang, senang saja tengok dia pakai..teknik tu dah master dah agaknya. Mula-mula dia duduk ..dia pegang seluar tu kat bahagian pinggang..dia cek2 dulu... pastu, dia sarung kaki kanan masuk lubang kanan...dah kuar jari kaki tu, dia sengih...masuk lagi sebelah kiri pulak...dah kuar jari kaki..dia sengih..pastu dia bangun...tarik naik atas... hehehehe..tapi selalunya, bahagian getah pinggang yg belakang tu sangkut kat pampers dia. tapi asal depan dah lepas perut, dia dah sengih dah. Yg punggung tu, mama la yg kasi naik.

Seminggu sebelum Maryam mahir pakai seluar ni, asal jumpa seluar saja dia nak sarung..kadang-kadang berlapis-lapis seluar dia pakai.... pernah sekali tu mama bukak pampers, maryam pakai 2 lapis pampers pull-up pants...lerr..patut la tonggek je nampak... Itu lah dia..prektisss...jgn tak prektis...

No comments:

Post a Comment