Monday, April 13, 2009

.: California Grill



Hello all... our lovely extra-weekend juz finished. Now back to work.
Mcm liat sikit after 3 days off.

Friday was cuti Good Friday. So, Abe Di, Wafiy and me went to ronggeng2.

Halen's writing in her blog about California Grill really disturbed me. And it kept popping out in my head.. xbuleh jadi nih..aku kena gi..aku kena gi....

Abe Di ada snap beberapa keping gambar, but, i think, my face doesnt look so beatiful (ceh, perasan), so malu la nk letak sini. kat sini kena letak gambar aku yg cantik-cantik aje... "bukti kewujudan ku" kan.....

Actually, I was craving for lamb chop, tp, semasa waiter tu amik order, tiba2 wajah Dr Khatijah ter'projected' in front of me. Hmm...padan muka aku, saper suh makan byk sgt, skrg aku kena jga makan, sbb last timbang naik 4 kg.

As a good mother, I have to take care of my self and my baby inside... so, to prevent from getting "sweet-pee" (kencing manis lah)... or "tall-blood" ( high-blood pressure lah), as well as getting giant baby, I have to control my diet. So I took Salmon Grilled. Apa ntah nama panjang dia. Dipendekkan jd Salmon Grill.

Tp, bg mengelakkan aku kempunan makan lamb chop, I hypnotized Abe Di to take lamb Chop...nnti buleh aku pau dia punya sikit.

And for wafiy, Mama pilih Carbonara Spagheti.

Semuanya best. Nanti la I upload gambar yer. Nak kena minta jasa sapa2 pandai adobe-photoshopkan muka aku tu dulu biar jadi lawa sikit..ehehehe....

(Edited)
Okeh... pictures are ready. Ni gambar ori tau, tiba2 nampak ok pulak setelah ditatap berkali2..(sudah boleh terima hakikat kot).


Gambar di atas menunjukkan mama sedang makan Salmon Grilled. Wafiy sibuk duk main. Kelihatan juga di dlm gambar lamb chop babah yg amat menggiurkan itu, serta carbonara wafiy yang akhirnya dihabiskan oleh babah... (babah ni perut melayu, agaknya xkenyang kot makan lamb chop?? :p)

Ini babah yg kelihatan agak kelaparan kerana belum dinner lagi. sibuk melayan wafiy yg sedang main masak2. Malunya mama, pelayan2 kat situ nasib baik mesra and friendly (mana tak friendly, service charge diorg dah brapa kan??)

Asyik citer yg best jer pasal california grill ni, teringat benda yg tak best. I dont know whether the waiters here are so efficient ke friendly ke, ataupun California Grill ni xcukup pinggan agaknyer... Aku belum puas meratah lagi, waiter dia dh dtg nak kutip pinggan. Huh, kena jaga2 pinggan sendiri. Itu jer lah yg xbest. yang lain, best.

No comments:

Post a Comment